zwangerschap

Wat zit er in de vluchttas?

De vluchttas staat klaar! 

 

In week 36 ben ik begonnen met de vluchttas klaar te zetten. Mijn vriend zei: Moet je niet beginnen met een soort van tas klaar te zetten eigenlijk.. Ik had al weken een check list op het memo bord gehangen wat handig is om mee te nemen, dus ik dacht ja dan wordt het nu wel tijd om hem te gaan in pakken.

Ondanks mijn check list twijfel ik nog wel over een paar dingen wel of niet meenemen, en heb ik niet TE veel meegenomen?, als het aan mijn vriend ligt wel.. maar ik heb liever te veel dan te weinig, al wonen wij letterlijk achter het ziekenhuis dus zou mijn vriend altijd nog wat op kunnen halen, maar toch wil ik zeker zijn dat ik aan alles heb gedacht. Het zal ook wel bij de hormonen horen denk ik ? 

 

 

 

wat zit er in mijn tas?

Als eerste begin ik met het leukste, het geboorte pakje! Ik heb 3 geboorte pakjes in mijn tas gedaan 2 van maat 50 en 1 maat 56. Ik vind het lastig om in te schatte welke maat hij nou nodig heeft meteen. Aangezien ik klein ben, en de baby ook niet heel groot als we de verloskundige mogen geloven gok ik op maatje 50. 

bij elk pakje heb ik : 

 • 1 rompertje
 • 1 broekje
 • 1 shirt of vestje 
 • mutsje 
 • sokjes
 • krab wantjes 

 

 

Ook heb ik 2 mutsjes mee van verschillende grote, een prematuur mutsje en eentje vanaf 0-3 maanden, voor de zekerheid als hij toevallig een klein hoofdje heeft.

 

Alle 3 de geboorte pakjes heb ik verpakt in plastic zakjes met een label erop welke maat het is en welke hij gelijk aan moet. Noem mij maar een control freak.. maar het lijkt mij zo handig dat mijn vriend ook weet welke hij bij onze zoon straks aan moet trekken omdat ik zeer waarschijnlijk toch nog in bed lig. En op deze manier blijven de kleertjes ook schoon!

 

 

 

Wat neem ik voor mijzelf mee?

Zelf neem ik 1 t-shirt mee en een 1 hemdje voor als ik het opeens heel warm ga krijgen. Een hemdje met dunne bandjes en een shirt van Noppies die rekt fijn mee omdat hij genoeg ruimte heeft bij mijn buik. Een shirt met lange mouwen die ook wat dikker is omdat als ik het dan weer wat kouder krijg die makkelijk even snel aan kan doen. En een kort broekje voor als ik in bed lig en het dan warm zou krijgen of ik even uit bed ga en snel wat aan doe. Mijn beval shirt, ik heb een super goedkoop beval hemd gekocht bij de zeeman het is meer een nachthemd lijkt me erg handig dat je hem omhoog kunt doen maar als hij vies zou worden dat het niet uitmaakt en daarna gewoon weg gooit.

op een rijtje: 

 • kort broekje
 • hemdje
 • dunne trui
 • beval shirt / nachthemd
 • t shirt 

 

 

Mijn pyjama niet te vergeten! Toch neem ik nog een lekker pyjama mee, dit is een positie / voedingspyjama van Noppies. De broek heeft een hoge band wat lekker om je buik zit niet te strak en te los. Het shirt is ook fijn omdat je door de knoopjes makkelijk borstvoeding zou kunnen geven en het shirt rekt heel fijn mee met je buik, ook prima te dragen als je dus niet meer zwanger bent! Ook heb ik nog een lekker badjas in mijn tas, lijkt me fijn om snel aan te trekken! 

 

 

In mijn toilet tas zitten de meest gebruikelijke dingen waarvan ik denk dat het hoogst nodige zal zijn als ik in het ziekenhuis lig. Ik heb het extra gekocht omdat dit echt van die producten zijn die je anders gaat vergeten op het laatste moment.

 • haar borstel
 • gezicht doekjes 
 • tandpasta –  2 tandenborstels 
 • douche gel
 • haar shampoo en conditioneer
 • vaseline (tip gekregen via Instagram omdat je al snel droge mondlippen hebt in het ziekenhuis)
 • haar elastiekjes
 • deo

 

 

 

Ondergoed en bh heb ik er natuurlijk in zitten, op aanraden van iedereen heb ik grote onderbroeken gekocht, want na je bevalling zit dat het fijnste met zoveel maandverband erin.. In het kraampakket zaten ook netbroekjes die neem ik ook mee, maar als tip kreeg ik daar over heen dan weer een iets strakkere onderbroek aan te doen. 

verder heb ik 3 paar sokken mee en 1 paar super warme sokken/ sloffen. Het schijnt dat je tijdens je bevalling koude voeten kan krijgen dus voor de zekerheid even een paar extra warme sokken mee! Een telefoon oplader heb ik extra gekocht, dat lijkt mij ook iets om snel te vergeten. Ook heb ik 2 luiers mee, in het ziekenhuis zullen ze dat vast hebben maar ik wilde het voor de zekerheid mee hebben. Als laatste nog een paar slippers.

Make-up.. Ja ik heb wel wat make-up mee maar ik denk niet dat ik op dat moment er veel behoefte aan zal hebben! 

 

 

 

Voor mijn vriend heb ik een voetbal broekje mee voor als we moeten blijven slapen in het ziekenhuis, en een extra t-shirt, deo en gel. Ook kreeg ik de tip om DEXTRO mee te nemen! en verder natuurlijk een flesje drinken en wat eten voor als het winkeltje dicht zou zijn in het ziekenhuis.

 

 

 

Wat ik verder nog mee heb is een hydrofiele doek het leek mij wel handig je weet het maar nooit. Een wikkel doek om hem lekker warm in te wikkelen. En een speentje ik hoorde van veel mama’s dat baby’s toch veel zuig behoefte kunnen hebben daarom neem ik er voor de zekerheid 1 mee. En natuurlijk een lekker dik pak wat hij aan kan als hij mee naar huis gaat! 

En niet te vergeten een 2 euro muntstuk voor de rolstoel, en ik heb onze paspoorten met het bewijs dat mijn vriend onze zoon kan erkennen in het gemeente huis ook in de tas gedaan, als ik dan wat langer moet blijven heeft hij het gelijk bij de hand. En natuurlijk mijn fotocamera! er zullen vast nog wat dingen zijn die ik te veel heb of die ik vergeten ben! 

 

liefs,

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *