zwangerschap

Mijn weg naar zwangerschap.

Mijn vriend en ik hadden al een hele tijd een kinderwens, maar we hebben gewacht tot dat het goed voelde om er mee te beginnen. Toen mijn zus een kindje kreeg begon het bij mij toch echt wel te rommelen die eierstokken. En telkens als ik een baby zag was ik helemaal verliefd en stelde ik mijzelf voor met een kindje hoe dat zou zijn.

 

 

Onze babywens werd steeds groter.

Eind 2016 ging ik voor mijn werk 3 maanden naar Libië (Marine). In die 3 maanden werd mijn wens alleen maar groter en groter, en besefte ik dat mijn vriend echt degene was waarmee ik dat wilde. Natuurlijk wist ik dat al voordat ik weg ging maar als je een langere tijd van elkaar weg bent, ga je soms anders tegen dingen aankijken wat voor mij heel positief uit pakte. Ik leerde vooral mijzelf kennen en waar nu echt mijn prioriteiten lagen. Dat was ook de omkeer dat ik niet meer elke keer van huis wilde en weer mijn vriend en familie moest missen voor maanden lang. Mijn geluk lag daar niet, en ik ben dus wel schijnbaar het type die gelukkig wordt van huisje, boompje beestje. Tuurlijk ben ik trots op de landen die ik heb gezien en ik heb veel dingen meegemaakt die je met een “normale” baan niet zal mee maken. Maar terug van die reis was ik op het punt om te kiezen wat mij echt gelukkig maakt.

 

 

Stoppen met de pil.

Mijn vriend zat in opleiding voor een nieuwe baan en toen hebben besloten om met de pil te stoppen en ervoor te gaan om zwanger te worden. Wij dachten dat gaat nog wel even duren, op het internet las ik ook dat het gemiddeld wel 6 maanden is voordat je zwanger word. In de eerste maand was ik helemaal nog niet bezig met het bijhouden van mijn cyclus. En meestal klopt het ook nog niet eens omdat eerst de hormonen van de pil uit je lijf moeten.

 

In de tweede maand ging ik wel wat meer bijhouden en ging ik opzoek naar informatie over ovulatie berekenen. Op deze site :  http://www.ovulatie-berekenen.com   heb ik veel info gevonden! Maar na mijn eerste menstruatie bleef de volgende uit.. Ja je raad het al.. ZWANGER . Wow zo snel? nee dat kan vast niet dacht ik nog. Al had ik achteraf wel veel symptomen dat ik zwanger zou zijn.

ondertussen al 3 testen gekocht..

Mijn zwangerschapssymptomen waren:

  • Overgeven na de koffie..
  • rennen naar de wc want mijn darmen waren overgevoelig.
  • niet normaal van de trap kunnen lopen, want mijn borsten deden pijn.
  • raar dromen.
  • het gevoel dat een ik een zware griep zou krijgen (9 maanden lang..)

 

 

Eerste echo.

Wow is dat een klein mensje in mijn buik? Zo raar om te zien dat zoiets in je buik zit. Terwijl je alleen maar een klein wormpje ziet en verder nog niets toch is het heel erg speciaal! Dit was de bevestiging dat we dan ook echt zwanger waren. De echo foto’s liet ik dan ook aan iedereen trots zien! uiteindelijk is onze zoon geboren op 30 december 2017! zo veel liefde voor dit kleine mensje! 

 

 

 

liefs Heike

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *