zwangerschap

Jong & moeder worden.

                                  “Jong & bewust kiezen voor een kindje.”

 

Kiezen voor een kindje, natuurlijk maak jezelf de keuze maar dan is het nog maar afwachtten of het je “gegund” is. En dat was al heel snel bij ons het geval na dat de pil de prullenbak in ging had ik al 2 maanden later een positieve test in handen. Mijn vriend en ik waren (en zijn nog steeds ) dol gelukkig!

Het besef dat ik jong moeder ga worden had ik nog niet helemaal, Maar de mensen en de omgeving om mij heen maakte dat wel duidelijker, met uiteraard goed bedoelde adviezen.. Wat is jong? vraag ik mij dan af. Mijn vriend (28 jaar ) en ik (23 jaar) wonen samen, een koophuis, allebei een baan en zijn super gelukkig met elkaar. Samen wilden wij niets liever dan een kindje en voor ons voelde dit als het juiste moment om er voor te gaan.

 

” Geniet nog maar even van je rust”.

 

Het gaat er dus om dat je er mentaal klaar voor bent. En daar zit in mijn ogen geen leeftijd aan verbonden. In onze maatschappij is 29 de gemiddelde leeftijd waarop vrouwen hun eerste kindje krijgen. Dit wordt ook vaak normaal gevonden. De groep 20-25 jaar wordt vaak vergeten , want in deze leeftijd moet je juist aan je werk denken hoger op komen , veel reizen, feesten en genieten van het leven.. zoals ik van veel mensen te horen heb gekregen : ” Geniet nog maar even van je rust ” of  ” daar gaan je zaterdag avonden ” Natuurlijk kun je duidelijk merken dat iedereen verschillend in het leven staat en daar is helemaal niets verkeerds aan. Alleen vind ik het soms nog wel lastig dat mensen wie ik bijvoorbeeld helemaal niet goed ken voor mij gaan bepalen of mijn zaterdag avond nu voorbij is..

Wat ik ermee wil zeggen is dat ik versteld sta soms wat mensen tegen je zeggen als je zwanger bent..

hier een paar opmerkingen die tegen mij werden gezegd :

  • Wow wat een buik vast een tweeling’  (uh, nee ik krijg geen tweeling, ja mijn buik is groot en met wat vergelijk je het? iedereen is anders.)
  • Oh my god, toen ik ging bevallen..’  (een wildvreemde begint een heel levens verhaal en haar bevallings verhaal, nee hier zit ik niet op te wachtten, ik ga op mijn manier bevallen en zit niet te wachtten op een horror verhaal..
  • Toen ik zwanger was, ben ik maar 8 kilo aangekomen’.. (wat is je punt nu? als je mij wel dik vind zeg het dan gewoon, en mijn baby zit niet te wachtten op alleen sla en havermout, die houdt meer van chocolade , cake en lekker veel genieten van eten!
  • Zo je borsten worden er niet kleiner op’ .. (NEE, heel normaal lijkt mij daar was iets mee met melk en moeder natuur..)
  • Denk je al na over een tweede? (pff ik ben nog niet eens bevallen..over 3 jaar praten we wel verder deal? )
  • ‘weet je zeker dat je een kindje wilt? ( ja, die dikke buik is er niet voor niets..)

 

“Liefde en een warm thuis”

 

Nou weer even klaar met het geklaag… Maar even voor de duidelijkheid iedereen bedoeld het goed (hoop ik ) maar af en toe hoor je zo vaak hetzelfde en het lijkt alsof de mensen wie er wat over zeggen niet begrijpen dat je het zelf ook wel weet, het is tenslotte mijn eigen leven en mijn lichaam die zie ik elke dag.. Iedereen beoordeeld eerst de buitenkant, zo ook dat ze vinden dat je jong moeder wordt, ze hebben geen idee hoe je leeft of wat jij belangrijk vind in het leven iedereen is anders en dat is maar goed ook! het belangrijkste voor het kindje is toch uiteindelijk alleen maar liefde en een warm thuis?!

 

Liefs LieverLiefste.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *