zwangerschap

Hoe mijn baby doorslaapt & het ritme van Milan

Een paar weken geleden schreef ik in een artikel dat ik radeloos was over hoe ik Milan zelf in slaap kon krijgen. Alles hebben we geprobeerd maar niets hielp. Tot dat ik 2 weken geleden er eigenlijk helemaal klaar mee was dat ik hem moest wiegen (en mijn rug er ook klaar mee was …) Toen kwam er verandering in het ritme van Milan, simpel weg omdat hij er klaar voor was en ik heb doorgezet.

 

 

Hoe valt mijn baby zelf in slaap? 

Milan hebben we vanaf dat hij in zijn eigen bed ging slapen na 2 weken altijd bij ons op de borst of wiegend in slaap laten vallen. Hij spuugde heel snel altijd zijn melk uit, daarom hielp dit ipv hem gelijk op zijn buik of rug te leggen in bed.

Milan is nu bijna 6 maanden en nog steeds kon ik hem niet zelf in slaap laten vallen. Tot dat ik het zelf niet meer kon vanwege mijn rugpijn om hem altijd maar te wiegen. Ik was bij mijn zus samen met Milan en die heeft mij in de avond geholpen om door te zetten. Ik gaf hem zijn laatste fles en toen heb ik hem op bed gelegd rond 19u. Natuurlijk ging hij protesteren, Hij huilde 3 kwartier en tussendoor deed ik af en toe zijn speentje weer er in. Na die 3 kwartier huilen was het stil, ik kon het bijna niet geloven maar hij SLIEP! en ja hij sliep tot de volgende ochtend 07:30!

 

Wat heb ik nu precies gedaan, waardoor hij opeens goed slaapt? 

Eigenlijk heb ik niet zo heel veel gedaan, ik heb alleen wat dingen veranderd. Het 1ste wat een hele verandering was is dat ik de goede fopspeen heb gevonden voor Milan, fopspenen van  Philips Avent klik hier voor de link

Het 2de wat ik heb gedaan is zijn avond fles geen melk meer maar een papje van Nestle, pyjama pap. Natuurlijk weet ik niet zeker of dit helpt bij het doorslapen. Maar Milan vind het erg lekker en elke keer als hij het drinkt valt hij al in slaap.

En als laatste heb ik hem nu dus elke avond laten huilen, wel gecontroleerd. Wel denk ik zelf dat jou kindje er klaar voor moet zijn! Dit heb ik namelijk al eerder geprobeerd maar toen werkte dit totaal niet voor hem. Ook heb ik telkens zijn speen weer opnieuw gegeven tot dat hij in slaap viel. Ja het is erg zwaar voor mijn moederhart aan het begin om dit te doen, maar hij heeft het nodig om zo in slaap te komen, en het stelt mij gerust dat ik nu weet dat hij uiteindelijk slaapt daardoor. Nu doe ik dit al 2 weken en de eerste paar dagen is het zwaarste omdat hij dan nog veel huilde maar dat werd steeds minder, eigenlijk huilt hij bijna niet meer nu als ik hem in bed leg! Dat geeft mij ook rust! maar ook hier is hij wel eens in de nacht wakker hoor, bijv als hij last heeft van zijn tandjes etc, maar dat hoort er gewoon bij!

 

Het ritme van Milan (6maanden oud)

ochtend: fles (wanneer hij wakker is)

soms nog een half uurtje slapen

11:00-11:30 middag fles

12:00 of later slapen (heeft geen vaste tijd dat hij slaapt in de middag)

15:00-15:30 fruit met stukjes liga

tussen door water met smaakje aanbieden

17:00-17:30 warm eten

daarna badje/douchen omkleden slaapzak aan

18:30-19:00 avond fles van Nestle (pyjama papje)

slapen tot de volgende ochtend!

 

 

Ik hoop dat jullie er wellicht wat aan hebben? Ik kreeg veel vragen waarom hij plotseling goed slaapt en wilde dit graag delen! Natuurlijk is dit per kindje verschillend en is dit niet de methode voor elke baby maar voor nu werkt dit voor Milan wel!

 

liefs Heike .

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *