zwangerschap

Dingen die ik mis en niet mis aan zwanger zijn.

pas 3 weken geleden ben ik bevallen, maar ik had gelijk een heel leeg gevoel in mijn buik na de bevalling, het was echt een heel raar gevoel! Eigenlijk ook niet gek toch? 9 maanden lang heeft hier een mini mens in gezeten die schopt en de hik heeft! Daarom wil ik graag delen wat ik wel maar ook niet mis aan zwanger zijn, want zeg nou eerlijk een stukje biefstuk en een wijntje is zoo lekker.. 

 

 

Deze dingen mis ik best wel aan zwanger zijn: 

  1. Bewegen in mijn buik, vanaf de eerste schopjes tot de karate kicks (al zijn die wat pijnlijker)
  2. De voorbereidingen, je leeft 9 maanden naar de komst van je kleintje toe met de daarbij horende kinderkamer, naam bedenken, spulletjes kopen voor de baby maar ook vooral fantaseren hoe hij er dan uit zou komen te zien!
  3. De zwangerschaps bubbel, nu ik eigenlijk nog in mijn babybubbel zit mis ik de zwangerschaps bubbel wel, met niets anders bezig zijn dan je buik en de baby. Niemand die het raar vind als je lekker thuis zit op de bank netflix te kijken de hele dag.
  4. De controles, Zelf vond ik het heel erg leuk om naar de verloskundige te gaan. Elke keer zag je hoe veel je buik gegroeid was en het hartje die je daar elke keer hoorde. En vooral de echo’s natuurlijk daar konden van mij geen genoeg van zijn!

 

 

Toch ook wel blij dat ik nu deze voordelen weer heb:

  1. slapen op mijn buik! Ik ben een echte buikslaper en dat heb ik echt gemist, al vrij snel kon ik niet meer op mijn buik slapen en ik wist toen ook echt geen fijne houding te vinden, al snel val je wel in slaap in een bepaalde houding natuurlijk, maar ik ben blij dat ik weer lekker op mijn buik kan slapen!
  2. het twijfelen en piekeren. In mijn zwangerschap heb ik mezelf om veel dingen onzeker gemaakt en veel gepiekerd of alles wel goed gaat daar binnen in mn buik, of kan ik het allemaal wel alleen straks als mijn vriend 2 weken varen is per maand. Gelukkig is nu het piekeren helemaal over en doe je toch wat jij denkt wat goed is!
  3. Gewoon naar een winkel gaan en niet meer aangestaard worden! Veel mensen die jou onbewust en bewust bekijken (snap ik wel dat als je waggelt als een eend) maar het was dan niet 1 persoon nee, echt wel meerdere. En dan sommige mensen die echt brutale vragen stellen: Zijn het er geen twee? ben je niet wat jong nog? Gelukkig heb ik er nu geen last meer van, als ze mij nu aanstaren laat ik trots mijn baby zien!
  4. Alles weer eten en drinken! tijdens mijn zwangerschap heb ik vooral filet americain , Carpaccio en een lekker stukje biefstuk gemist. Er moest en zal dan ook gelijk een bakje filet in huis komen toen ik net bevallen was en dat was genieten!, Natuurlijk houd ik ook van een drankje dus ook dat hoef ik niet meer te missen! 
  5.  Mijn eigen kleding weer normaal aan kunnen, Oke na een klein flubber buikje kan ik eigenlijk al mijn eigen kleding gewoon weer aan (en al mijn schoenen zonder vocht voeten!) Weer heerlijk 100 combinaties maken met kleding en niet te beperken tot mijn bolle buik.

wat heb jij erg gemist toen je zwanger was ? laat het in een bericht achter!

 

liefs, 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *