persoonlijk

Mijn ALLER eerste moederdag

Mijn eerste Moederdag!

 

nu doe ik gewoon mee aan MOEDER dagen.. Ik ben altijd gewend om mijn eigen moeder in het zonnetje te zetten, maar vandaag is het ook gewoon mijn dag, Hoe bizar is dat eigenlijk. Bizar en speciaal het gaat niet om deze dag in het bijzonder want als je eenmaal moeder bent is het elke dag moederdag (zonder cadeautjes en ontbijt op bed helaas). NU ik zelf moeder ben heb ik echt veel meer respect voor mijn eigen moeder gekregen, natuurlijk had ik dat al maar niet met dit inzicht die je krijgt als je moeder wordt. 

 

 

Twinning!   – shirt van http://welovedeco.nl

 

 “Geluk van mijn zoon staat op nummer 1”

 

Milan heeft mij vorig jaar mama gemaakt, nooit geweten dat het zo iets speciaals was! Ik was altijd een beetje terug houdend over moeders die het altijd over hun kinderen hadden en alles wat ze deden en nieuw hadden geleerd helemaal geweldig vonden. Ik dacht altijd dat is toch vrij normaal dat een kind iets nieuws leert.. maar hier kom ik heel hard op terug! Misschien ben ik nu ook wel zon moeder die het telkens over haar baby heeft en het heel bijzonder vind als hij zich heeft omgedraaid of zijn eerste hapje heeft gegeten. Het is gewoon apart dat het mensje uit jou is gegroeid en nu gewoon alles zelf gaat ontdekken en een eigen karakter krijgt. Ook als persoon ben ik anders tegen het leven aan gaan kijken, mijn normen en waarden zijn wat anders geworden, want tsja het is gewoon zo het geluk van je kind staat op nummer 1. Het is een stukje van jou en je partner waarin je telkens jezelf terug ziet, het eigen is waardoor je niets liever wilt dan een gelukkig kindje. 

 

Aan het begin toen Milan net geboren was zat ik echt in een tunnel (blauwe wolk) en echt alles draaide om hem. Je bent zo aan het zoeken naar een ritme wat je totaal niet hebt met een pasgeboren baby natuurlijk en je relatie wordt anders met een baby. Er waren zoveel nieuwe veranderingen voor mij, mijn man had een nieuwe baan (om de 2 weken varen) en ik zat zelf met een onzekere periode op mijn werk waardoor ik nu pas voor mijn gevoel echt geniet van Milan. Alles heeft nu een ritme en ik leer hem beter kennen. Ook ben ik veel sterker geworden, waar ik eerder zo moeilijk over deed is het nu niet eens meer een onderwerp. 

Ik ben trots dat ik nu mijn eerste moederdag kan vieren en ik hoop dat ook zeker nog heel mijn leven te doen! want het is het mooiste wat mij is overkomen om moeder te worden!

 

 

liefs Heike!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *