persoonlijk

wat ik niet wist over de kraamweek.

 Heerlijk genieten van je verse baby, en beseffen dat je nu echt moeder bent geworden. Bij de perfecte kraamweek zijn er toch veel momenten geweest die ik nooit had verwacht of niet eens wist dat het zou bestaan. 

 

 

Met Hechtingen naar de wc..

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, lekker even rustig naar de wc gaan voor je grote behoefte zit er niet. O shit daar was iets mee, hechtingen en zwellingen… Tja dan mag ik nog niet klagen hoor ik was vrij snel van mijn grote behoefte af. Maar je moet er toch wel rekening mee houden dat het een week kan duren zei mijn kraamverzorgster. Dus in dat geval neem een stapel tijdschriften, mobiel en een bak koffie mee naar de wc! Ontspan..  Oja en een tip zet een bidon met lauw water naast de wc voor het na spoelen van je zwellingen.. yep het is allemaal niet echt een fijn verhaal maar ik kan het niet mooier maken dan de werkelijkheid is.

 

Kraamtranen

Haal de tissues maar vast uit de kast. Dat werd tegen mij gezegd toen ik ging bevallen. Zelfs mijn vriend had ik al voorbereid op een week of 2 vol hormonen. En ja hoor, ook ik had last van mijn hormonen tijdens de kraamweek. Wat eigenlijk wel grappig is want ik heb er tijdens mijn zwangerschap niet veel last van gehad maar aan het einde van deze week kwam alles eruit!.

 

 

 

MOE, MOE, MOE en uiteindelijk vermoeid zijn.

Na 5 dagen heftige voorweeën en geen nacht geslapen te hebben mocht ik eindelijk bevallen. Ik weet nog zo goed dat de zuster tegen mij zei de eerste nacht: Ga maar lekker slapen dat heb je nodig.. Uh ja maar HOE DAN? mijn kersverse zoon ligt naast mij waar ik elke seconden vol bewondering naar ligt te kijken.. en die geluidjes , HUH ademt hij nog wel? nee slapen zat er niet in. Weer thuis dacht ik heerlijk mijn bed in, en dan lig je in je bed en denk je over van alles na en vooral over de pijn daaronder zeg maar.. Ik ben heel blij dat Milan best wel goed slaapt dus gelukkig heb ik al mijn nodige slaap kunnen inhalen!

 

Iets met make-up in de kraamweek?

Make-up wat is dat? Tja dat waren mijn gedachten wel in de kraamweek. Toen ik mijn vluchttas inpakte dacht ik, ja ik neem wel make-up mee voor het geval dat. HALLO waar zat ik met mijn gedachten, respect voor vrouwen die na de bevalling op de foto staan met 10 kilo make-up op maar dat is wel het laatste waar ik aandacht. En trouwens de hele kraamweek had ik er zelf geen behoefte aan.

 

 

Spierpijn na de bevalling

Na mijn bevalling had ik zoveel spierpijn dat ik niet eens alleen van de bank kwam. Tijdens je bevalling gebruik je al je spieren in een keer en zet je enorme kracht,bevallen is topsport! ze zeggen vaak na de bevalling : ‘ Ik ben overreden door 10 vrachtwagens’ en ja dat is precies het gevoel!

 

kraamverband en netbroekjes.

dat rare netbroekje in je kraampakket wat is dat, dacht ik voor ik ging bevallen. Achteraf ben ik zo blij dat ik hem niet heb weg gegooid.. ONMISBAAR. Niet alleen je baby zit in de luiers maar ook jij, je kraamverband van bijna 1 meter is een uitkomst als je in een keer voor 9 maanden ongesteld wordt.

 

Begrijp mij niet verkeerd hoor, het is het mooiste moment van mijn leven geweest en ik zou het zo weer doen! Zo bijzonder om mee te maken dat er 9 maanden lang een kindje in je groeit en dan opeens komt het eruit WAUW! onwerkelijk wat moeder natuur doet allemaal met een vrouw!

 


heb je ook een moment in je kraamweek waarvan je nooit had gehoord of verwacht? Ik ben heel benieuwd! laat het even hieronder weten.

 

Liefs!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *